طرح تحول سلامت که از اردیبهشت ۹۳ شروع شده، قرار است بخش بزرگی از سختی ها و مرارت هایی که مردم در درمان دارند را برطرف کند. برای این منظور ۸ بسته تعریف شده. اما این بسته ها چیستند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ بیش از یک ماه از آغاز اجرای طرح تحول در نظام سلامت می گذرد. مسئولان وزارت بهداشت از 15 اردیبهشت ماه امسال آغاز رسمی این طرح را اعلام کرده اند و تا کنون از اجرای 8 بسته حمایتی در راستای این طرح خبر داده اند. اما هنوز بخش زیادی از مردم از جرئیات این طرح با خبر نیستند و نمی دانند هر کدام از این 8 طرح قرار است چگونه اجرا شود و چه مزایای دارد.

براساس جدید ترین اطلاعات وزارت بهداشت، در این 8 بسته قرار است، میزان پرداختی بیماران بستری در بیمارستان های دانشگاهی کاهش یابد، زايمان طبيعي ترویج شود، کیفیت هتلینگ در بیمارستان‌های دولتی ارتقا یابد، پزشکان در مناطق کمتر توسعه یافته و محروم کشور ماندگار شوند، پزشكان متخصص مقیم در بيمارستان‌هاي دولتی مستقر شوند، کیفیت خدمات ویزیت در بیمارستان‌های دولتی ارتقا یابد، حفاظت مالی از بیماران صعب‌العلاج، خاص و نیازمند صورت گیرد و در کنار این هفت بسته خدماتی بر حسن اجرای برنامه های تحول سلامت نیز نظارت جدی صورت گیرد.

 

تشکیل جلسه ستاد کشوری طرح تحول نظام سلامت

همزمان وزارت بهداشت روز گذشته خبرداد، جلسه ستاد کشوری طرح تحول نظام سلامت با حضور وزیر بهداشت تشکیل شد و چگونگی روند اجرای طرح تحول نظام سلامت بررسی شد.

در این جلسه در تشریح روند چگونگی اجرای طرح تحول نظام سلامت مواردی چون: ابزارهای نظارتی، رعایت استاندارهای درمان در بخش بستری بیمارستانهای دولتی، عملکرد بیمه ها، آخرین وضعیت صرفه جویی در مصرف و کاهش قیمت تجهیزات پزشکی و دارو در بیمارستانها، پاسخگویی به شکایات مردمی ارائه و در خصوص آنها بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

آنجه در ادامه و در جدول زیر می خواند عناوین 8 بسته حمایتی و مزایا و چگونگی اجرای آن است؛

ردیف

عنوان برنامه

مزایا و چگونگی اجرای آن

1

برنامه کاهش میزان پرداختی بیماران بستری در بیمارستان های دانشگاهی

در سال 93 حدود 8 میلیون  نفر از جمعیت کشور در بیمارستان های دولتی بستری خواهند شد که با توجه به متوسط هزینه بستری 16000000 ریالی ،بیماران مجبور به پرداخت 640000 ریال به ازای هر پرونده است. با اجرای این برنامه پرداختی بیماران 1600000ریال می شود .

در حال حاضر بیماران بستری در بیمارستانهای دولتی برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین دریافت خدمات ازمایشگاهی و تصویر برداری به بیرون از ببیمارستان هدایت می‌شوند که با اجرای این برنامه کلیه خدمات مذکور و دارو و تجهیزات مورد نیاز بیماران در بیمارستان تامین می شود و یا با مسئولیت و تامین هزینه توسط بیمارستان برای بیماران  در زنجیره دانشگاه  فراهم می شود

ساماندهی بازار آشفته تجهیزات پزشکی کشور  از لحاظ  قیمت و کیفیت و نحوه تامین آنها از دستاوردهای  این برنامه است

این برنامه به میزان 5/5 در صد از پرداخت مستقیم از جیب مردم را کاهش می دهد.

2

برنامه ترویج زايمان طبيعي

کاهش سزارین به میزان 10% در کشور.

 

کاهش عوارض سزارین برای مادر و نوزاد.

 

ترغیب زایمان طبیعی با گسترش زایمان بی درد.

 

رایگان شدن هزینه زایمان طبیعی در بیمارستان‌های دولتی.

 

بازسازی بلوک‌های زایمان با ایجاد فضاهای اختصاصی برای خوشایندسازی محیط زایمان طبیعی.

 

افزایش تعداد موالید.

 

3

ارتقای کیفیت هتلینگ در بیمارستان‌های دولتی

هتلینگ بیمارستان‌های دولتی به طور کامل بازسازی و نوسازی خواهد شد. به طوری که تمامی بیمارستان‌ها تا مهرماه سال جاری به حداقل استاندارد (سه ستاره) خواهند رسید.

کیفیت بهداشت، تغذیه و خدمات غیرپزشکی بهبهود خواهد یافت.

تعداد نیروی انسانی پرستاری و کمک پرستار به استانداردهای کشوری نزدیک خواهد شد و امور مرتبط با بیماران توسط کادر شاغل در بیمارستان صورت خواهد گرفت.

در مجموع رضایمندی مردم از بیمارستان‌های دولتی هدف این برنامه است.

این برنامه به میزان 1/25 در صد از پرداخت مستقیم از جیب مردم (OOP ) را کاهش خواهد داد.

4

برنامه ماندگاری پزشکان در مناطق کمتر توسعه یافته و محروم کشور

پرداختی‌های تشویقی زمینه ماندگاری پزشکان در این مناطق را فراهم نماید.

کمبود حدود 1800 پزشک متخصص مورد نیاز مناطق محروم به تدریج برطرف می‌گردد.

دسترسی مردم به پزشکان در مناطق محروم افزایش یافته و زمینه بهره‌مندی مردم در نزدیک‌ترین فاصله به مکان زندگی‌شان فراهم می‌گردد.

این برنامه به میزان 1 درصد از پرداخت مستقیم از جیب مردم را کاهش خواهد داد.

5

حضور پزشكان متخصص مقیم در بيمارستان‌هاي دولتی

بااجرای این برنامه در 380 بیمارستان  دولتی کشور 1500 نفر پزشک متخصص در ساعات عصروشب وایام تعطیل مقیم خواهند شد ومردم به آنان برای بیماریهای اورژانسی دسترسی پیدا می کنند

6

ارتقای کیفیت خدمات ویزیت در بیمارستان‌های دولتی

با توجه به اینکه ویزیت سرپایی در بخش خصوصی یکی از ریشه های اصلی پرداخت مستقیم از مردم در بخش سلامت کشور می‌باشد. افزایش انگیزه پزشکان در بخش دولتی از طریق متناسب سازی حق الزحمه ویزیت پزشکان در بخش دولتی باعث فعال شدن کلینیکهای دولتی و امکان پاسخگویی به نیازهای مردم در بخش‌های دولتی خواهد شد. به گونه‌‌ای که مردم به جای پرداخت مبلغ 190000 ریال در مطب خصوصی، مبلغ 30000 ریال به ازای یک ویزیت پزشک متخصص خواهند پرداخت و خدماتی مشابه مطب در کلینیک ویژه بیمارستان های دولتی می گیرند.

بااجرای این برنامه در 380 بیمارستان  دولتی کشور 1500 نفر پزشک متخصص در ساعات عصروشب وایام تعطیل مقیم خواهند شد ومردم به آنان برای بیماریهای اورژانسی دسترسی پیدا می کنند

7

برنامه حفاظت مالی از بیماران صعب‌العلاج، خاص و نیازمند

 در این برنامه بیماران مبتلا به بیماریهای خاص و صعب العلاج تحت عنوان مشترک بیماریهای ویژه تحت پوشش معاونت درمان وزارت بهداشت قرار گرفته و هزینه های بالای تشخیصی و درمانی بیماری آنها که مشمول بیمه نمی باشند طبق بسته خدمتی تعیین شده تحت حمایت قرار خواهد گرفت.

مراکز جامع هر یک از بیماریهای ویژه در سایت وزارت متبوع معرفی شده و همه بیماران و پزشکان از آن مطلع خواهند شد. بیماران مبتلا به هر یک از بیماریهای فوق از هر نقطه از کشور به این مراکز ارجاع شده و توسط مددکار بیمارستان مرجع برای دریافت خدمات مربوطه پس از بررسی مددکاری هدایت خواهد شد.

  بیماران نیازمندی که توان پرداخت 10-5% فرانشیز خود را ندارند نیز توسط این ردیف بر حسب تشخیص سیستم مددکاری حمایت می شوند.

بیماریهای دیگری نیز که هزینه زیادی به بیمار و خانواده تحمیل می کنند و تاکنون جزو لیست بیماریهای ویژه قرار نگرفته اند توسط کمیته مربوط به تعیین اولویت بیماریها و بر حسب توان دولت به تدریج تحت پوشش قرار خواهند گرفت. تا زمان پوشش کامل این بیماران، خدمات بستری آنها از پوشش خاص مددکاری نیازمندان، توسط این معاونت حمایت خواهد شد.

این برنامه به میزان 1,7در صد از پرداخت مستقیم از جیب مردم را کاهش خواهد داد.

8

نظارت بر حسن اجرای برنامه های تحول سلامت

در کنار هفت بسته خدمتی طرح تحول سلامت، جهت نظارت و پایش عملکرد آنلاین تحت نظر ستاد طرح تحول در تمام سطوح کشوری- دانشگاه و بیمارستان ،بسته ای نظارتی تحت عنوان " نظارت بر حسن اجرای برنامه های تحول سلامت" طراحی و همزمان با اجرای بسته ها اجرا خواهد شد.

 

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 359259

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حسن IR ۰۵:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
    21 8
    ای کاش وزارت بهداشت درموردانسان های بداخلاقی که دراین بیمارستان هابه مردم خدمات می دهندهم فکری کنداین هاپول بیتالمال رامی گیرن امابه مردم باترشرویی وبداخلاقی برخوردمی کنند البته من گفتم که بعضی ازاین ها
    • بی نام IR ۰۴:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۸
      0 0
      باید دید دلیل ترشرویی چیه وگرنه حتما باید برخورد بشه
  • بهزاد IR ۰۵:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
    12 7
    برنامه بسيار خوبي است. تنها كم و كسري اون آموزش كاركنان بيمارستانهاي دولتي اعم از پزشك و پرستار و خدمه و غيره جهت برخورد مناسب با مراجعه كنندگان و بيماران است. رفتار فعلي چنان است كه تو گويي پول بيماران و مراجعين را اين دوستان از جيب خود مي پردازند و بايد طلبكار باشند
  • بی نام A1 ۰۶:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
    3 4
    حمایتی؟؟ دیروز رفتم درمانگاه تو ادیشه سرم زدم 10 هزارتومن یه آمپول زدم 5 هزارتومن
  • جمعی از کارمندان دانشگاه A1 ۰۶:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
    3 3
    برنامه تحول سلامت بسلامت نمیرسد تا زمانیکه افزایش حقوق و مزایا در میان کارکنان نظام سلامت درمانی و غیردرمانی بصورت هماهنگ و عادلانه انجام نگیرد.
  • بی نام A1 ۰۷:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
    5 0
    بي نام جان گفتند بيمارستانهاي دولتي نه درمانگا ه و.....
    • بی نام A1 ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
      0 0
      به نظرت بیمارستان هست تو اندیشه؟؟؟ کلی باید پول آزانس داد تا بریم بیمارستان
  • علی IR ۰۸:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
    4 0
    طرح نظام درمان است نه سلامت ، وزارت بهداشت فقط در نام آن بهداشت مطرح است . اگر به وضعیت بهداشت توجه شود بار مراجعه به بیمارستان کاهش میابد . کجا است آن سطوح پیشگیری اولیه و ثانویه و ثالثیه ، کجا است اجزای مراقبت های اولیه سلامت که مهمترین آن آموزش به عموم مردم است ، کجا است جایگاه ارتقای سلامت ، کجاست طرح بهداشتی محور پزشک خانواده ، کجا است بودجه خودمراقبتی در منزل ، محله ، جامعه ، و هزاران مورد مهم سلامت محور دیگر
  • حقیقت A1 ۱۳:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
    2 0
    این طرح تکراری و ادامه روش قبلی است و در حدشعار است. ویزیت ها گرانتر شده وبه 60 تومان رسیده وبستری همان 10 درصد است که عملادر شهرستانها بستری حداقلی داریم بنابراین وضع بهتر نشده که بدتر هم شده.مردم باید از یک طرح تعریف کنند وراضی باشند نه خود مسئولان وزارت بهداشت.پزشک متخصص در بیمارستان بدون تجهیزات و اتاق عمل تخصصی بماند و"مردم به آنان برای بیماریهای اورژانسی دسترسی پیدا می کنند" بی معنی نیست؟ هر بیمارستانی بخش اورژانس و پزشک اورژانس دارد که اکثرا بیماران نیازمند به اقدامات تخصصی وفوق تخصصی که اکثرا شهرستانهای ایران فاقد این امکانات هستند به مرکز استان با آمبولانس اعزام میشوند .بنابراین حضور فیزیکی پزشکان متخصص ودادن حقوق به آنها خیانت به بیت المال است.با حرف علی موافقم.
  • بی نام IR ۰۳:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۸
    0 0
    برنامه بسیار خوبی است اگر می توانستند دندان پزشکی که هزینه بالایی دارد و مردم کشور ما نیز از لحاظ دندان با مشکلات بسیاری روبرو هستند و بسیاری از بیماریهای معده نیز از همین جا نشئت می گیردخیلی بهتر می شد.